نان هندی

یک دستور پخت دیگر در مجله آشپزی آلامتو.

این دستور پختِ خوشمزه‌ترین نانی است که تا به حال در رستوران‌های هندی خورده‌ام. امکان پخت آن به میزان فراوان برای من فراهم نیست. من این نان را با کباب برگ سرو می‌کنم اما خانواده‌ام این نان را به تنهایی هم دوست دارند.


مواد لازم:

  • ۱ بسته (۱۰ گرم) خمیر مایه
  • ۱ فنجان آب گرم
  • ¼ فنجان شکر سفید
  • ۳ قاشق سوپ‌خوری شیر
  • ۱ عدد تخم‌مرغ، زده‌شده
  • ۲ قاشق چایخوری نمک
  • ۴ و ½ فنجان آرد نان
  • ۲ قاشق چایخوری سیر له شده (اختیاری)
  • ¼ فنجان کره، ذوب شده

طرز تهیه:

به گزارش سایت طبتاج  در کاسه‌ای بزرگ، خمیر مایه را در آب گرم حل کنید. اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند تا حجیم شود. شکر، شیر، تخم‌مرغ، نمک، و به میزان لازم آرد به آن بیافزائید تا خمیر نرمی حاصل شود.

به مدت ۶ تا ۸ دقیقه یا تا زمانی که نرم شود در سطحی صاف خمیر را ورز دهید. خمیر را در ظرفی که به خوبی چرب نموده‌اید قرار دهید، و روی ظرف را با پارچه‌ بپوشانید و کناری بگذارید تا پف کند.

اجازه دهید به مدت ۱ ساعت در همین حالت باقی بماند یا تا زمانی که حجم خمیر دوبرابر شود.

وسط خمیر را کمی باز کنید، سیر را وسط آن بگذارید و با سیر ورز دهید.

تکه‌های از خمیر به اندازه‌ی توپ گلف بردارید. آن‌ها را گرد نمائید و در سینی قرار دهید. روی آنها را با حوله بپوشانید و اجازه دهید در حدود ۳۰ دقیقه استراحت کنند و حجم آنها دوبرابر شود.

مادامی که خمیر را برای بار دوم گذاشته‌اید تا حجیم شود، گریل را با حرارت زیاد گرم نمائید.

خمیرها را به صورت دایره‌های باریک درآورید. کمی گریل را چرب نمائید.

خمیر را روی توری گریل قرار دهید تا به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بپزید یا تا زمانی که پف کنند و قهوه‌ای شوند. طرفی که هنوز نپخته را با کره چرب نمائید و برگردانید.

طرفی که پخته شده را نیز با کره چرب کنید و اجازه دهید بپزد و قهوه‌ای شود که زمانی در حدود ۲ تا ۳ دقیقه کفایت می‌کند. نان‌های آماده را از گریل دربیاورید و این فرایند را ادامه دهید تا خمیر به اتمام برسد.